Naturligt beroende

Lär känna INIKA - En nyhet hos Ecoholics

Lär känna INIKA - En nyhet hos Ecoholics

INIKA är naturmakeup i sin bästa förpackning! Vi letade länge efter ett Makeup märke som håller måttet, som är 100 % organiskt och har fantastisk kvalitet, till ett överkomligt pris. Till slut hittade vi INIKA och vi tror inte att du kommer att bli besviken! 

INIKA är ett fantastiskt makeupmärke från Australien, som inte kompromissar vare sig med påverkan på naturen, människan eller kvaliteten på produkterna. Internationellt har INIKA vunnit mängder av utmärkelser och är produkterna är till 100 % naturliga. Hälften av makeupprodukterna är organiskt certifierade och den andra hälften består till 100 % av rena mineraler.

Här hittar INIKA produkterna

 

 

 

 

 

 

 

 

Historien bakom INIKA är mycket intressant och i filmen nedan kan du se INIKAs grundare Miranda Bond berätta sin historia.

INIKAs grundare Miranda Bond kämpade med endometrios, en hormonsjukdom som gjorde att hon inte kunde få barn. Hon fick tips om en bok Hormone Heresy American skriven av den holistiska wellness gurun Dr Sherrill Sellman.

Boken föreslog tre saker: 1. Ändra kosten till en anti-inflammatorisk och ekologisk kost. 2. Eliminera produkter som innehåller potentiellt skadliga kemikalier, särskilt hormonstörande kemikalier (som finns i smink, nagellack och rengöringsmedel) 3. Använda naturligt progesteron som ordinerats av läkare.

När hon började att avgifta hennes liv, insåg Miranda fanns potentiellt skadliga kemikalier som gömmer sig i vardagliga produkter, speciellt kosmetika och hudvårdsprodukter.

Efter tre månader blev hon fantastiskt nog gravid!

Miranda beslutades att fokusera sitt liv på att utbilda och stärka kvinnor att söka mer naturliga alternativ och för att inspirera kvinnor att välja naturliga och ekologiska när det är möjligt.

Miranda fortsatte sitt arbete genom att ge workshops om hälsorelaterade ämnen inklusive Toxic Free Living. Resultatet av detta arbete blev till slut INIKA, en 100 procent naturligt varumärke som innehåller mineralsmink, vegan och ekologiska produkter som är helt fria från syntetiska kemikalier och skadliga ingredienser.

INIKAS grundare Miranda Bond berättar om idén bakom INIKA

 
  • Written By: Lillemor
  • (0) Comments
  • Posted on: April 18, 2015 838:pm